ya Allah..inikah ujianMu?


masyaAllah...
kuatnyer jishin=earthquake td...6 skala ritcher di chushin=pusat gempa..5 skala ritcher d tpt aku..masyaAllah..btp Engkau mahu menguji kami Ya Allah..
dlm kesibukan menelaah..tibe2..bumi bergoncang dgn maha kuatnyer...
spt kate senpai ku..gempa kali ni lg kuat drp yg berlaku sblm ni..wlopon yg sblm ini..mlbtkn kematian..terkejut aku tika kotak ats alamri tbe2 terjatuh tika itu..cuak n seribu mcm perasaan..senpai aku turut mnyatakn..brg2 d dapur umh mrk..kbyknnyer bersepah pecah berderai...masyaAllah...kuatnyer jishin itu...
namun...
Alhamdulillah..dua tapak tgn ku tadahkn padaMu ya Rabbi...krn Engkau masih lg mnyelamatkn n memanjangkn usia kami d cn lg Ya Allah...
terkesima aku ktk jishin tersebut..maklumla...1st tyme experience dgn jishin sekuat itu...
kawan2 nihonjin laen..sume kuar d pintu bilik masing2..mgkn mrk juga sprti aku...
terkejut dlm kekhusyukan stdy...
termenangis aku seketika..tidak taw pada siapa mahu ku adukan rase hati ini..
mujurla....terlalu ramai kawan2 yang menyayangiku..terus dhntr msg d ym ku...bertanya tntg jishin..tntg keadaanku..itu dan ini..penuh dgn doa n nasihat....terima kasih sahabat...
tak ternilai harganya utk aku mmbalas budi kalian..hanya kpd Allah shj ku serahkan...
betapa mereka sntiasa mengingatiku..terutama d kala kesusahanku..
walaupon aku hanya seorang perempuan d cn..namun..hatiku tidak keseorangan..kerna aku bisa memiliki kawan2 yg mngambil berat n sentiasa menyayangiku...hari2ku tetp di isi dgn kawn2ku...ya Allah..btp besr nikmatMu...
betapa ku bersyukur ke hadrat Ilahi d ats sgl nikmatNya yg dkurniakn kpdku selama ini...

"Sudah merasa amankah kamu,bahwa Dia yang di langit tidak akan
membuat kamu ditelan bumi ketika tiba2 ia tergoncang?"
(surah almulk 67:16)

4 comments:

kakak asyraf July 25, 2008 at 4:51 AM  

my dear nick..
you're not alone nick..paling tidak pun Allah is always be with you..masyaAllah..doa sentiasa nick..agar sentiasa dalam lindungan Dia..
love you always~

JHaZKiTaRo August 20, 2008 at 9:41 PM  

SALAM ZIARAH DARI DUBLIN.. JEMPUT2 LAH SINGGAH KE BLOG HAMBA.. :)

arJuNa jaLaNan September 21, 2008 at 12:18 AM  

salam dr bumi malaysia..

t.cre dok sana..=)

AABAA October 3, 2008 at 8:39 PM  

aii.kasihan shbt yg sdg bjuang ini...jishin?mnunjukkan btp bertuahnye kte yg dlu pernah hidup di bumi malaysia...slalu kite terlupe prkara ni...

Pages

"Dan ingatlah ketika suatu umat daripada mereka
berkata.
"Mengapa kamu menasihati kaum yang akan dibinasakan atau di azab Allah dengan azab yang sangat keras?"Mereka menjawab,"Agar kami mempunyai alasan (lepas tanggungjawab) kepada Tuhanmu dan agar mereka bertaqwa."
(Surah Al-'Araf,7:164)